Precisie slijpen plaatmateriaal

Precisieslijpen Titaan / Titanium

Titanium is ontzettend licht, het zit ongeveer op de helft van RVS qua gewicht. Maar daarnaast is het ook nog erg sterk en zeer corrosiebestendig . Daardoor erg geliefd in onder andere de Luchtvaarindustrie. Natuurlijk moet Titanium wel op maat gemaakt worden voordat het inzetbaar is. Van Geenen heeft optimale mogelijkheden om vlak titanium binnen gestelde toleranties te slijpen.

 • Zeer interessant alternatief voor frezen

 • Titanium plaat met een nauwkeurigheid van 0,05 mm op gewenste diktemaat en evenwijdigheid slijpen

 • Ra waarde / Korrelgrofte
 • Licht, sterk, visuele strakke finish
Precisie slijpen machine

Precisieslijpen RVS en Staal

Voor veel toepassingen in onder andere de machinebouw zijn de standaarddiktes niet toereikend en worden exacte, nauwkeurige diktes verlangd. Een RVS plaat binnen nauwkeurige diktetoleranties slijpen is geen probleem, de plaat zonder klemmen snel opgespannen op de vacuümtafel en er kan krachtig materiaal weggenomen worden.

 • Plaatwerk of snijdelen tot 8500 x 2000 x 100 mm

 • Vlakheid, evenwijdigheid en diktetoleranties mogelijk tot 0,05 mm

 • Vaak tweezijdige bewerking nodig door spanning in het materiaal

 • Zeer lage ruwheidswaarden mogelijk

Precisieslijpen Aluminium

Precisieslijpen Aluminium

Aluminium moet men eigenlijk niet “droog” slijpen. Het wordt al snel te warm en op moleculair niveau veranderd er van alles. Met name op grotere vlakken kunnen er vervelende vlekken of “kleurverschil” ontstaan. Met het natte slijpproces van de Timesavers 8000 serie worden deze problemen voorkomen en heeft Van Geenen het ultieme antwoord op visuele vraagstukken.

Vanuit technisch oogpunt is het ideaal om uw aluminium plaatwerk eerst op maat te laten slijpen alvorens het te verspanen. We kunnen grote aluminium platen eenvoudig opspannen en nauwkeuriger bewerken dan traditioneel verspanen. U hoeft dan bijvoorbeeld alleen nog maar de sleuven er in te frezen.

 • Minimale warmte en spanning inbreng door “nat” slijpproces

 • Grote vlakken snel en eenvoudig opspannen d.m.v. vacuümtafel

 • Nauwkeurige maattoleranties en ruwheden

 • Homogeen slijpbeeld

Precisie slijpen vlakslijpen

Precisieslijpen diverse Materiaalsoorten

Door middel van de verschillende slijpbanden krijgt de machine eenvoudig grip op de meest uit een lopende materiaalsoorten. Er worden bijvoorbeeld kunststof persplaten geslepen, waarbij het belangrijk is dat de platen overal even dik zijn. Hardere types materiaal als Invar, Duplex en speciale Alloys zijn zeer goed te bewerken.

Vraag ons naar de mogelijkheden

Cleanroom pre-cleaning

Pre-cleaning

Cleanroom labelen & Traceability

Labelen & Traceability

Cleanroom

Reinigen & verpakken

Vanzelfsprekend verlaat uw product schoon en compleet verpakt in folie ons pand. Hiervoor beschikt Van Geenen bijvoorbeeld over Reinigingsbaden, Ultrasoon baden en schone inpakruimtes.

U kunt hier zelfs nog een aantal stappen verder in door gaan om op “Hightech niveau” producten te reinigen. Van Geenen beschikt dan ook over een cleanroom en bjijbehorende certificaten.

Precisieslijpen groot plaatwerk

Vlakheid, diktetoleranties, evenwijdigheid, ruwheidswaarden

In diverse sectoren is er behoefte aan nauwkeurig plaatwerk, bijvoorbeeld in de algemene tank en apparatenbouw. Maar met precisieslijpen bij Van Geenen is er nu een volwaardig alternatief. Het kent vrijwel geen beperkingen aan de afmetingen vanwege de grote vacuümtafel. Diezelfde tafel zorgt voor moeiteloos opspannen van zowel magnetische als niet magnetische materiaalsoorten.

Daarnaast kan het zeer goed omgaan met materialen die zich in de regel lastig laten slijpen. Zoals titanium. Doordat dit licht ontvlambaar is kan het niet op droge slijpmachines geslepen worden. Van Geenen heeft met dit natte slijpproces hier de oplossing voor en kan eenvoudig een finish aanbrengen én op de exact benodigde dikte slijpen, voor bijvoorbeeld de Aerospace industrie waar elke gram telt. Precisieslijpen bij Van Geenen is een efficiënte manier om platen die op standaard diktes gewalst en geleverd worden door de fabrieken, te slijpen naar de exact benodigde dikte met zeer nauwe toleranties.

Het verspanende slijpproces gebeurd met een schuurband. In tegenstelling tot gewone schuurmachines volgt deze schuurkop niet de ongelijkmatige structuur van de plaat, maar staat deze vast. De plaat ligt opgespannen op de vacuümtafel en deze gaat net zo lang onder deze schuurkop door totdat hij helemaal “afgetopt” is en overal even dik is. Dit gaat tot 0,05 mm nauwkeurig

Deel deze informatie

Ons machinepark voor het slijpen en polijsten van metalen

Voor elke finish een oplossing

Ons Machinepark

 • Plaatwerk tot 16.000 x 6.000 mm

  Langeband Slijpmachines

 • Plaatwerk tot 14.000 x 2.000 mm

  Breedband Slijpmachines

 • Plaat tot 16.000 x 3.500 mm

  Polijstmachines

 • Kokers, strippen en platstaf

  5-kops slijpmachine

 • Meest uiteenlopende snijdelen

  Breedbandmachines