“Als het gaat om hoogglans gepolijste platen, biedt Van Geenen de gangbare spiegelplaten én nieuwe, baanbrekende oplossingen voor de meest veeleisende toepassingen.”

Hoogglans polijsten van platen (RVS Spiegelplaten)

Hoogglans gepolijste platen zijn ook erg populair in marktsegmenten waar het visuele en esthetische een grote rol spelen, zoals Architectuur, (super)Yachtindustrie en hoogwaardige Interieurbouw. Vanuit technisch oogpunt zijn deze platen interessant vanwege de extreem lage Ruwheidswaarde (Ra waarde).

 • Mirror 7, 8, 9 en 10
 • Zeer lage ruwheidswaarden en hoge glansgraad

Precisie slijpen (vlakslijpen)

Materiaalafname van 0,2mm per slijpbeweging over een breedte van 2 meter. En zeer nauwkeurig, +- 0,02mm. Zeer geschikt bij eisen op het gebied van vlakheid, evenwijdigheid, op dikte slijpen etc.

 • Keuze uit titaan, aluminium, rvs, staal etc.
 • Ondersteunend aan uw verspaningswerkzaamheden

“De meest tijds- en kostenefficiënte oplossing voor het verwijderen van materiaal in vergelijking met traditionele methoden zoals frezen.”

“Als u uw basismaterialen eerst machinaal voor laat slijpen en/of polijsten legt u een goede basis voor uw eindproduct.”

Buizen, kokers en strippen slijpen & polijsten

Indien u een frame of railingwerk gaat maken die een geslepen of gepolijste finish moet hebben, is het van essentieel belang uw buizen en kokers voor het samenstellen te slijpen en te polijsten. Qua kosten pakt dit veel gunstiger uit en het komt de uiteindelijke kwaliteit ten goede.

 • Fijn geslepen, glanzen, hoogglans gepolijst
 • In plastic hoes of gewikkeld in (buis)laserfolie

Slijpen van platen

Het machinaal slijpen van platen wordt veel toegepast in de tank en apparatenbouw. De grote oppervlaktes zijn dan al geslepen en dat bespaard u later veel arbeidsintensief, handmatig slijpwerk.

 • Op Korrelgrote en/of Ra waarde
 • Een of tweezijdig, en voorzien van (laser)folie

“Door machines in te zetten uit het topsegment kent Van Geenen geen beperkingen qua afmeting en materiaalsoort.”

Architecture

Architecture

Bijzondere bewerkingen voor
bijzondere projecten

Bijzondere bewerkingen voor
bijzondere projecten

Talloze unieke kleuren in combinatie met een hoogwaardig geslepen, gepolijste of geprofileerde roestvast stalen platen zorgen voor waanzinnige, bijzondere gevels en interieurconcepten. Informeer naar de vele mogelijkheden.

Talloze unieke kleuren in combinatie met een hoogwaardig geslepen, gepolijste of geprofileerde roestvast stalen platen zorgen voor waanzinnige, bijzondere gevels en interieurconcepten. Informeer naar de vele mogelijkheden.

PVD / TIN-coated finishes

PVD / TIN-coated finishes

UniqueSurphace nanoINOX

nanoINOX®
UniqueSurphace

nanoINOX ® coating / Anti-Fingerprint

nanoINOX® coating /
Anti-Fingerprint

PVD Coating kleinere delen

PVD Coating
kleinere delen

Slijpen & Polijsten

Een compleet aanbod

Van Geenen heeft een zeer uitgebreid machinepark met verschillende machines voor het slijpen als het hoogglans polijsten van metaalproducten als plaat, buis, koker en strip. Het slijpen en polijsten kent bij ons geen beperkingen, van klein formaat plaatwerk tot de meest uiteenlopende snijdelen kunnen wij naar elke gewenste oppervlaktefinish bewerken voor u.

Het ideale aan onze moderne, machinale tak in combinatie met het onze ambachtelijke, handmatige afdeling is, dat u uw complete vraagstuk op het gebied van slijpen en polijsten bij ons neer kunt leggen. In loonwerk of desgewenst inclusief materiaal

We streven naar een zo’n efficiënt mogelijke bewerkingsroute waarmee we de kortste doorlooptijden en prijzen kunnen aanbieden.

Deel deze informatie

Ons machinepark voor het slijpen en polijsten van metalen

Voor elke finish een oplossing

Ons Machinepark

 • Plaatwerk tot 16.000 x 6.000 mm

  Langeband Slijpmachines

 • Plaatwerk tot 14.000 x 2.000 mm

  Breedband Slijpmachines

 • Plaat tot 16.000 x 3.500 mm

  Polijstmachines

 • Kokers, strippen en platstaf

  5-kops slijpmachine

 • Meest uiteenlopende snijdelen

  Breedbandmachines