Cleanroom Reinigen en Verpakken

/Cleanroom Reinigen en Verpakken

Informatie

Vanzelfsprekend verlaat uw product schoon en compleet verpakt in folie ons pand. Hiervoor beschikt Van Geenen bijvoorbeeld over Reinigingsbaden, Ultrasoon baden en schone inpakruimtes.

U kunt hier zelfs nog een aantal stappen verder in door gaan om op “Hightech niveau” producten te reinigen. Van Geenen beschikt over een cleanroom met de benodigde certificaten. Onze cleanroom wordt al vele jaren gebruikt in de volgende marktsegmenten:

  • Pharmacy / Medische Industrie
  • Biotechnology
  • Semiconductor Industrie
  • Nano Technology
  • Algehele High-Tech Industrie

Het belang van cleanroom reinigen en verpakken is in deze industrieen enorm. Indien er later in het (assemblage) proces vervuiling wordt geconstateerd betekend dit afkeur en is de verstoring groot. Het is dus belangrijk dat dit voorkomen wordt.

Een cleanroom ruimte is een zeer zuivere werkomgeving speciaal ontworpen om contaminatie aan het productproces of aan het onderzoek dat in die omgeving ontstaat uit te sluiten.
Contaminatie kan bestaan uit stof of vezels, in de lucht aanwezige micro-organismen, fijnstof of chemische dampen. In onze cleanroom stofklasse 10.000 met een ruimte van circa 300 m², worden de gereinigde producten, volgens specificatie van de opdrachtgever, gereinigd, verpakt en gelabeld.

Van Geenen is reeds jarenlang onderscheidend en ervaren in het hoogwaardig reinigen van ‘Big Parts’. Afmetingen tot 6 meter lang en een gewicht van 2000 kg zijn geen probleem meer in onze nieuwe reinigingsruimte.  Controleren en verpakken van delen vind plaats in onze cleanroom (ISO 7) volgens specificaties van onze klanten.

Van Geenen medewerkers maken freeswerk schoon
Cleanroom pre-cleaning

VOORREINIGEN 'PRE-CLEANING'

Nadat producten door onze klant zijn geproduceerd en bij Van Geenen worden aangeleverd bevat deze vaak nog koelvloeistof, spanen of andere verontreinigingen. We willen voorkomen dat deze in de cleanroom terechtkomen en worden derhalve eerst voorgereinigd middels hoge druk reiniging en speciale, goedgekeurde zepen. Zo worden de producten eerst ontdaan van grove vervuiling en vormt dit een goede basis om daarna onder cleanroom condities gereinigd en verpakt te worden.

CLEANROOM REINIGEN - DIVERSE METHODEN

Van Geenen beschikt over verschillende reinigingsmethodes voor de diverse producten, van kleine schroefjes tot grote RVS of Aluminium panelen. Doordat Van Geenen kan cleanen in een volautomatische Ultrasoon-badenreeks en een grote badenwasstraat kunnen wij nagenoeg elk product reinigen op cleanroom niveau. Het reinigen van grotere producten geschiedt met behulp van onze 4-badenwasstraat welke rechtstreeks in verbinding staat met de cleanroom.

De baden zijn voorzien van parameters waardoor wij voortdurend de kwaliteit van de vloeistoffen kunnen monitoren en garanderen. Hierbij wordt ook jaarlijks onze cleanroom gecertificeerd en gevalideerd conform de nieuwste normeringen.

Door de toenemende scherpe regelgeving in diverse branches is het cleanroom reinigen van producten steeds vaker een verplichting. Van Geenen beschikt over de faciliteiten om op Grade 2 en Grade 4 niveau te cleanen.

Cleanroom reinigen & verpakken
Labelen en tracebility

LABELEN EN TRACEBILITY

In cleanroom omgevingen en de procesketen daaromheen is herkenbaarheid en tracebility van groot belang. Naast zorgvuldige cleanroom inpakmethodes maakt Van Geenen gebruik van speciale cleanroom stickers en labels die geoptimaliseerd zijn om printen en veder gebruik zonder verontreinigingen te garanderen. Deze labelmaterialen zijn zo ontworpen en ontwikkeld geen uitgassende eigenschappen te hebben De etiketten worden uiteraard voorzien van de juiste informatie om het product later in het proces te kunnen volgen.

CONTROLE & ANALYSE

Ultraviolet Licht ( UV )

Het menselijk oog kan stofdeeltjes vaststellen met opperste concentratie tot ongeveer 50 mu. Door het licht in de cleanroom uit te schakelen en gebruik te maken van een UV lamp zijn mogelijk achtergebleven stofdeeltjes die nog veel kleiner zijn eenvoudiger vast te stellen, en worden uiteraard alsnog verwijderd.

 

Rest Gas Analyse ( RGA )

Van Geenen High Tech Cleaning is al jaren een betrouwbare partner voor het cleanen op verschillende niveaus voor diverse klanten o.a. in de halfgeleider- en medische industrie.
De door Van Geenen gereinigde producten worden regelmatig door toonaangevende bedrijven in de markt getest middels een Rest Gas Analyse (RGA) en heeft hierdoor diverse vrijgaven in haar bezit. Hier treft u een voorbeeld van een RGA analyse, uitgevoerd op door Van Geenen gereinigde producten.

Controle en Analyse door middel van Ultraviolet Licht UV

Kwaliteit

Van Geenen is gecertificeerd volgens ISO9001:2015. Onze processen zijn vastgelegd in het kwaliteitsboek. Alle gegevens van baden & apparaten worden vastgelegd in een logboek en worden continue bewaakt om de garantie te kunnen geven op het uitgevoerde proces.


Al onze medewerkers worden intern opgeleid om ze op het juiste kwaliteitsniveaus te krijgen.

Informatie Aanvragen


    Handmatig slijpenHandmatig polijstenVan Geenen specialsMachinaal slijpenMachinaal polijstenCleanroom reinigen


    HeerMevrouw