Handmatig lasnaden slijpen

Specialistisch werk waar Van Geenen in uitblinkt

Een perfecte lasnaad is essentieel voor de duurzaamheid en betrouwbaarheid van lasconstructies. Bij Van Geenen hebben we jarenlange ervaring in het bewerken en afwerken van lasnaden. Handmatig lasnaden slijpen is een van onze specialiteiten, waarmee we zorgen voor hoogwaardige afwerkingen voor diverse toepassingen.

Wat is een lasnaad?

Een lasnaad is de verbinding tussen twee stukken metaal die tot stand komt door middel van lassen. Tijdens het lassen wordt materiaal toegevoegd om de verbinding te versterken. De kwaliteit van de lasnaad is cruciaal voor de sterkte en stabiliteit van het laswerk.

Waarom lasnaden slijpen?

Het slijpen van lasnaden is een belangrijke stap in het afwerkingsproces van gelaste metalen constructies. Er zijn verschillende redenen om lasnaden te slijpen:

  • Esthetiek: Slijpen zorgt voor een glad oppervlak en verbetert de esthetische uitstraling van het werkstuk.
  • Veiligheid: Scherpe randen en oneffenheden kunnen gevaarlijk zijn en letsel veroorzaken. Door de lasnaden glad te slijpen, worden deze risico’s geminimaliseerd.
  • Corrosiebestendigheid: Een gladde lasnaad is minder vatbaar voor corrosie, wat de levensduur van het werkstuk verlengt.
Handmatig lasnaden en bewerkingen.

Soorten lasnaden en hun afwerking

Er zijn verschillende soorten lasnaden, zoals stompe naden, overlappende naden en hoeklassen. Elk type lasnaad vereist specifieke bewerkingen voor een optimale afwerking. Van Geenen heeft expertise in het afwerken van alle soorten lasnaden, van eenvoudige constructies tot complexe fabricaten. Enkele bekende lastechnieken zijn:

  • TIG lassen / Tungsten Inert Gas
  • MIG MAG lassen
  • MIG lassen / Metal Inert Gas
  • MAG lassen / Metal Active Gas
  • Elektrode / BMBE (Booglassen met beklede elektrode)
  • Autogeen lassen

Lasnaad schuren en slijpen

Het proces van lasnaden schuren en slijpen omvat het verwijderen van onvolkomenheden, zoals lasvervuiling, bramen en onregelmatigheden. Onze vakmensen gebruiken geavanceerde gereedschappen en technieken om lasnaden nauwkeurig te bewerken, met oog voor detail en precisie.

Soms is het nodig om een lasnaad volledig te verwijderen, bijvoorbeeld bij reparaties of herfabricage. Van Geenen beschikt over de expertise om lasnaden op een efficiënte en nauwkeurige manier te verwijderen en het oppervlak naadloos te herstellen.

Lasnaden afwerken en glad slijpen

Na het slijpen is het belangrijk om de lasnaden af te werken voor een optimaal resultaat. Dit omvat het glad slijpen van de lasnaad en het eventueel polijsten van het oppervlak. Bij Van Geenen streven we altijd naar perfectie in afwerking, waarbij elk detail zorgvuldig wordt behandeld.

Lasnaad borstelen, slijpen en polijsten bij Van Geenen

Bij Van Geenen in Rijssen kunt u terecht voor het laten borstelen, slijpen en polijsten van lasnaden. Onze ervaren vakmensen zorgen voor hoogwaardige afwerkingen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

Deel deze informatie

Van Geenen legt een perfecte basis voor uw product

Bel: +31 (0) 548 – 54 37 93

Van Geenen - Slijpen & Polijsten