Aluminium polijsten

Dé manier om dof aluminium te herstellen en te beschermen tegen verdere aantasting

Regelmatig ontvangt Van Geenen aluminium materialen die geslepen en gepolijst moeten worden. Aluminium slijpen en polijsten is de manier om dof aluminium te herstellen en te beschermen tegen verdere aantasting of wanneer een hoge glansgraad nodig is vanwege esthetische of technische redenen. Aluminium die vanuit de fabrieken komt is vaak nog ruw en niet fraai. Door er een slijp en/of polijstbewerking op los te laten kan men tot mooie resultaten komen.

In de machine en apparatenbouw wordt veel aluminium toegepast vanwege zijn goede verspaanbaarheid en lichte gewicht. Na het draaien en frezen bevat het nog veel bewerkingssporen die weggehaald dienen te worden, om vervolgens toe te werken naar de eindfinish. Dit kan geslepen zijn, maar ook gepolijst of geborsteld. Het combineren van aluminium polijsten met kleuren is favoriet.

Aluminium kamer O-ringen. Een proceskamer ten behoeve van de semiconductor industrie, die uit een massief blok is gefreesd door onze klant.

Afb. 1 Een proceskamer ten behoeve van de semiconductor industrie, die uit een massief blok is gefreesd door onze klant. Van Geenen heeft deze bewerkingssporen weggehaald en de vlakken zijn voorzien van een mooie, egale, richtingloze borstelfinish. Daarnaast zijn er O-ringen aangebracht die dienen als afdichtingsvlak. De producten staan klaar om onder cleanroom condities gereinigd en verpakt te worden.

In de gevelbranche wordt veel aluminium toegepast vanwege het zijn lichte gewicht, eigenlijk altijd geanodiseerd. Dit om een harde, slijtvaste laag te creëren die de corrosieweerstand verhoogt en het aluminium beschermd tegen invloeden van buitenaf, waardoor het langer mooi blijft. Dit anodiseren is te combineren met o.a. polijsten, slijpen en borstelen. Naast de vele kleuranodisaties kan men ook kiezen voor een naturelle, blanke anodisatielaag in combinatie met een hoogglans gepolijste aluminium plaat . Van deze spiegelende, gepolijste aluminium platen worden cassettes gemaakt die daarna geanodiseerd worden. Van deze casettes wordt dan een “satijnglanzende” gevel opgebouwd en zorgt voor indrukwekkende effecten.

Deze aluminium panelen zijn door Van Geenen gepolijst. Daarna zijn ze blank geanodiseerd en ontstaat deze mooie, zachte glans met een licht spiegelend effect.

Afb. 2 Deze aluminium panelen zijn door Van Geenen gepolijst. Daarna zijn ze blank geanodiseerd en ontstaat deze mooie, zachte glans met een licht spiegelend effect.

Aluminium is zoals gezegd een populair materiaalsoort omdat het ondanks zijn lichte gewicht zeer sterk is. De vliegtuigindustrie gebruikt veel aluminium en titanium, vooral om deze eigenschappen. Het is goed te voorzien van een beschermende laag, maar ook vanuit esthetisch oogpunt is er veel mogelijk. Het aluminium polijsten is een van de mogelijkheden, en wordt dan ook vaak toegepast. Het laat zich goed bewerken, mits men weet waar het op moet letten. Slijpt men de materialen goed voor, stapsgewijs met de juiste korrelgroftes waarbij het aluminium niet te warm mag worden. Is het aluminium goed voorbewerkt, kan men overgaan tot het polijsten om een spiegelende, glossy look te bewerkstelligen.

Op deze foto zie je een gefreesd aluminium deel, die door Van Geenen fijngeslepen + gepolijst is.

Afb. 3 Op deze foto zie je een gefreesd aluminium deel, die door Van Geenen fijngeslepen + gepolijst is.

Algemene informatie Aluminium Polijsten

Gepolijste aluminium is één van de meest populaire gepolijste metalen in verschillende industrieën vanwege zijn superieure gewichtsvermindering in vergelijking tot staal gecombineerd met zijn kosteneffectiviteit. Gepolijste aluminium is zeer licht met behoud van hoge sterktemogelijkheden. Het polijsten van aluminium is een zeer delicaat proces, omdat het materiaal gevoelig is en het aankomt op de vakmanschap van de medewerker. Aandacht voor detail is dan ook zeer belangrijk in het proces van aluminium polijsten.

Handmatig en/of machinaal aluminium polijsten

Elk product dat bij Van Geenen binnenkomt krijgt een unieke beoordeling waarbij besloten wordt welke route het product gaat volgen. Ons team bestaat uit vakbekwame medewerkers die op ambachtelijke wijze het aluminium handmatig kunnen polijsten. Handmatig aluminium polijsten is dus één van de routes die uw product kan volgen, maar ook kan er gekozen worden voor machinaal aluminium polijsten. Van Geenen B.V. beschikt over een uitgebreide machinepark die ervoor zorgt om tot de beste finish te komen bij het polijsten van aluminium. Doorgaans volgen de producten beide routes, namelijk handmatig en machinaal polijsten. De combinatie van machinaal en handmatig zorgt uiteindelijk voor het beste resultaat.

Verschillende afwerkingen op het gebied van aluminium polijsten

Het polijsten van aluminium is onder te verdelen in verschillende afwerkingen. Wanneer een hoge glansgraad noodzakelijk is vanwege technische redenen, dan zit u goed bij Van Geenen als partner in het hoogglans polijsten van uw materialen. Hoogglans polijsten is een veel toegepaste afwerking. Hierbij krijgt het aluminium een mooie glanzende afwerking met een duidelijk spiegelend effect. Met Mirror 8 kunt u nog een stap verder gaan. Dit is een superhoogglans polijsttechniek die zorgt voor een krasvrije en zeer spiegelende afwerking. Al onze technieken staan garant voor een hoge glansgraad en een prachtige afwerking.

Aluminium polijsten bij Van Geenen B.V.

Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van aluminium polijsten. Door de brede kennis die wij hebben verkregen door onze jarenlange ervaring, zit u bij Van Geenen goed als het gaat om aluminium polijsten. U krijgt namelijk bij ons advies op maat en stellen service voorop. Van Geenen is een team van deskundige vakmensen en daarbij beschikken wij over een modern machinepark en moderne gereedschap. Kortom door onze kennis en onze expertise op het gebied van aluminium polijsten, kunnen wij vrijwel alles voor u realiseren.

Neem contact op

Wilt u graag uw Aluminium laten polijsten door de specialist in Nederland? Neem dan direct contact met ons op. Wij staan voor een perfecte afwerking, hoge kwaliteit en een eindresultaat dat voldoet aan al uw wensen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer +31 (0)548 – 543793, of stuur een e-mail naar info@vangeenen.nl.

Deel deze informatie

Van Geenen legt een perfecte basis voor uw product

Bel: +31 (0) 548 – 54 37 93

Van Geenen - Slijpen & Polijsten