Terugblik maart & april – Veiligheid, BBL-plaatsen en hoogglans polijstwerk

Gepubliceerd op: 3 mei 2023, te Rijssen

In deze rubriek blikken we iedere maand terug op de maand er voor. We lichten één van de hoogtepunten uit en gaan hier iets dieper op in. Een mooi project, een nieuwe machine of een speciale gebeurtenis; dit is de Terugblik van maart en april.

Hoogwerker certificaat bij Van Geenen

Veiligheid staat bij Van Geenen sinds jaar en dag hoog in het vaandel. Om die reden krijgen nieuwe en bestaande werknemers al jaren de mogelijkheid om een heftruck- en hijscursus te volgen. Hierbij wordt, na het uitvoeren van een theoretisch en praktisch examen, een certificaat behaald. Sinds kort is daar ook het certificaat voor de hoogwerker bij gekomen, in samenwerking met ITO Opleidingen. De eerste collega’s gingen de afgelopen maanden op voor het examen en dat was in alle gevallen met succes. Dat is een mooie stap in het nóg veiliger maken van ons bedrijf.

Hoogwerker certificaat bij Van Geenen.

Afb. 1 Hoogwerker certificaat bij Van Geenen.

BBL leerwerkplaatsen

Van Geenen was al enkele jaren een Erkend Leerbedrijf in verschillende vakopleidingen, maar sinds maart zijn daar een aantal opleidingen bij gekomen. MBO-studenten in de richting van Procesoperator en Allround Constructiewerker (niveau 2 en 3) kunnen nu ook bij Van Geenen terecht om het maximale uit hun opleiding te halen en ervaring op te doen. Voor alle BBL-studenten is er zicht op een vaste aanstelling nadat de opleiding is afgerond. We zijn erg blij met deze uitbreiding en erkenning.

Hoogglans polijsten

Regelmatig komen er eindproducten voorbij waarbij wij denken: ‘daar zijn we echt trots op’. Afgelopen maand kwamen er weer een aantal pareltjes voorbij, waaronder deze hoogglans gepolijste onderdelen. Hoogglans polijsten zorgt niet alleen voor een prachtig uiterlijk, maar ook voor een gladder oppervlak en dus minder aanhechting. Met een lage Ra-waarde van bijvoorbeeld 0,2 zijn deze RVS onderdelen erg geschikt om te gebruiken in de food- en farma-industrie, waar aanhechting te allen tijde voorkomen moet worden.

Hoogglans gepolijst RVS.

Afb. 2 Hoogglans gepolijst RVS.

Hoogglans gepolijste buizen.

Afb. 3 Hoogglans gepolijste buizen.

Wilt u regelmatig updates zien van Van Geenen? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook en Instagram.

Deel dit bericht

Van Geenen legt een perfecte basis voor uw product

Bel: +31 (0) 548 – 54 37 93

Van Geenen - Slijpen & Polijsten