RVS duplex slijpen en polijsten

Van Geenen doet het voor u

Duplex Roestvast staal heeft een hogere corrosiebestendigheid en is een stuk sterker dan RVS316. Voor sommige toepassingen wordt net even wat meer gevraagd van het materiaal en kan men dus hiervoor kiezen. Het leven van een slijper maakt het niet altijd makkelijker. Het materiaal heeft vaak een taai oppervlak met veel (diepe) oneffenheden wat de bewerking vrij intensief maakt. We hebben inmiddels veel ervaring met het slijpen en/of polijsten van RVS duplex en konden gelukkig deze klus klaren. Bochten, t-stukken en buizen met diverse diameters inwendig geslepen naar Ra < 0,8 (food-industrie). Top!

Duplex slijpen en polijsten van buizen.

Afb. 1 Duplex slijpen en polijsten van buizen.

RVS buisbochten.

Afb. 2 RVS buisbochten.

Van deze geslepen RVS buisbochten,  T-stukken en buizen wordt uiteindelijk een leidingsysteem gevormd die geheel inwendig moet voldoen aan de normen die gelden in de Voedselindustrie, RA < 0,8 (oppervlakteruwheid). Door deze basismaterialen alvast voor te laten slijpen hoeft men zich in een later stadium voornamelijk te bekommeren om de lasnaadjes. Deze worden vaak in het werk, bij het opbouwen van het leidingwerk, glad geslepen.

Slijpen en polijsten van buizen aan de binnenzijde.

Afb. 3 Slijpen en polijsten van buizen aan de binnenzijde.

Het slijpen en polijsten van buizen aan de binnenzijde vraagt know-how en expertise.  Men moet rekening houden met de verschillende legeringen, de ruwheid van het basismateriaal en uiteenlopende diameters.  Neem gerust contact op om de mogelijkheden voor uw project te bespreken. Duplex Roestvast Staal  heeft een aantal gunstige eigenschappen wat het een populair materiaalsoort maakt. Zo heeft het een vele malen betere corrosiebestendigheid dan RVS316, is het sterker, en bevat het een stuk minder nikkel. Dat laatste is dan uiteraard gunstig voor de prijs.

Duplex heeft een tweefasenstructuur, het materiaal bestaat ongeveer voor de helft uit ferriet en de helft uit austeniet. Dit verklaart enigszins de naam Duplex Roestvast staal. Het meest gangbare binnen het materiaalsoort Duplex betreft de legering 1.4462 en wordt dan ook veel ingezet. Het volstaat voor veel toepassingen, het aanbod is relatief hoog in vergelijk met andere duplexsoorten, en de prijs in acceptabel. Het materiaal is goed te lassen mits de warmte-inbreng enigszins onder controle blijft. Mocht het te heet worden, boven de 250 graden, treden er structuurveranderingen op en kan het materiaal verbrossen en tevens de corrosieweerstand verminderen.

Offerteaanvraag

Heeft u interesse in onze dienst RVS duplex slijpen en polijsten en wilt u graag een offerte aanvragen? Neem dan direct contact met ons op. Stuur een e-mail naar: info@vangeenen.nl of bel ons op: +31(0)548-543793. Wij beantwoorden graag al uw vragen en sturen altijd scherpe offertes.

Deel deze informatie

Van Geenen legt een perfecte basis voor uw product

Bel: +31 (0) 548 – 54 37 93

Van Geenen - Slijpen & Polijsten