Metalen plaat op maat

Uw basismateriaal, onze bewerkingen

Doordat Van Geenen over jarenlange materiaalkennis beschikt en nagenoeg elke gewenste oppervlaktebewerking voor u kan uitvoeren,
bent u aan het goede adres voor een advies op maat. Dit kan gaan om een metalen plaat op maat, maar uiteraard ook over constructies, buizen, frees en draaidelen. Zo denken we graag mee met volgende vragen

Wat is het juist materiaal voor u?

  • RVS
  • Aluminium
  • Messing
  • Koper
  • Etc.

Wat is de juiste finish voor u?

Geslepen op korrel

Bijv. K360, K60, K80, K120, K180, K240, K320, K400, K600, K800, K1200, K2000 etc.
U kunt kiezen uit diverse korrelgroftes, hoe lager het getal, hoe grover de korrel, hoe ruwer het geslepen oppervlak. wordt. Fijnere korrels worden gebruikt voor het eindfinishen, grovere korrels vaak voor het egaliseren van materiaal of verwijderen van beschadigingen.

Geslepen op ruwheidswaarde / oppervlakteruwheid

Vaak wordt dit gedaan vanuit functioneel oogpunt. In de voedingsmiddelenindustrie bijvoorbeeld moet het metaal glad zijn, om aanhechting te voorkomen. Door aanhechting ontstaan bacterien, etc etc.

Rvs plaat richtingloos geborsteld / geslepen

De term zegt het eigenlijk al, er zit geen richting in de slijpstructuur. Het wordt veel toegepast in de architectuur. Het is een later stadium eenvoudiger bij te werken dan platen die in de lengte of breedterichting geslepen zijn. In de volksmond wordt dit ook wel bibberen of trillen genoemd.

Rvs plaat geborsteld

RVS borstelen wordt niet alleen gedaan om een matte oppervlaktestructuur te creeëren, maar ook om beschadigingen en kleuraantastingen weg te werken. Wanneer het RVS borstelen goed is uitgevoerd, zullen bovendien toekomstige krasjes minder opvallen.

Hoogglans gepolijst

Wordt realiseert met polijstpasta’s. Van glanzend tot een echte spiegel, Mirror 7 en 8. Het is goed om te bekijken wat het beste bij uw toepassing past. Ook vanuit financieel oogpunt.

Moet ik mijn basismateriaal zo als een metalen plaat, buis of koker eerst slijpen / polijsten en dan mijn product er van maken? (kanten, lassen etc.)

  • Geheel afhankelijk van de toepassing.
  • Voor elke situatie of product is het vaak net weer even anders.
  • Of u nu alleen een vlakke metalen plaat nodig heeft, een tank geslepen wilt hebben of een rvs constructie wil polijsten.

Neemt u met ons contact op, het liefst al in de engineeringsfase. Zo kan er een optimale bewerkingsroute worden opgesteld met als de doel het beste resultaat te behalen tegen een zo’n gunstig mogelijke prijs.

Heeft u interesse in onze diensten en/of producten? Neem dan gerust contact met ons op en vraag direct een offerte aan. Ook voor specifieke vragen over onder andere RVS op maat kunt u bij ons terecht. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: +31(0)548-543793 of stuur ons een e-mail naar: info@vangeenen.nl.

Deel deze informatie

Van Geenen legt een perfecte basis voor uw product

Bel: +31 (0) 548 – 54 37 93

Van Geenen - Slijpen & Polijsten