Machinaal slijpen & polijsten

Van Geenen kent een zeer uitgebreid machinepark

Het slijpen en polijsten kent bij ons geen beperkingen, van klein formaat plaatwerk tot de meest uiteenlopende snijdelen kunnen wij op elk gewenste oppervlaktefinish bewerken voor u. Met onze moderne machinepark hebben wij voor elk gewenste oppervlakte finish een oplossing.

Daarnaast kunnen deze machines onbemand draaien, wat ervoor zorgt dat de operator van de slijpmachines twee verschillende machines tegelijkertijd kan onderhouden. Dit resulteert in snelle levertijden en aantrekkelijke prijzen.

Een greep uit ons moderne machinepark:

  • Langband Slijpmachines Afmetingen plaatwerk tot 16.000 x 6.000 mm, dikte onbeperkt
  • Breedband Slijpmachines Afmetingen plaatwerk tot 14.000 x 2.000 mm, dikte onbeperkt
  • Polijstmachines Afmetingen plaat tot 16.000 x 3.500 mm, dikte onbeperkt
  • 5-kops slijpmachine Slijpen van onder ander kokers, strippen en platstaf
  • Hiernaast hebben heeft Van Geenen ook diverse breedbandmachines voor de meest uiteenlopende snijdelen met onbeperkte dikte.

Graag informeren wij u voor de mogelijkheden welke wij voor u hebben.

Van Geenen beschikt over een uitgebreid machinepark.

Afb. 1 Van Geenen beschikt over een uitgebreid machinepark.

Slijpen

Van Geenen heeft beschikt over meerdere Langbandslijpmachines waar platen geslepen kunnen worden met een afmetingen tot 16.000 x 6.000 mm, waarbij de dikte van de plaat geen rol speelt. Hoe dikker de plaat, hoe hoger de moeilijkheidsgraad ligt. Juist met de dikkere platen, de zogenoemde Warmgewalste (Quattro) platen heeft Van Geenen veel ervaring met het slijpen en polijsten hiervan. Heeft u een bepaalde visuele wens, of een zekere Ra Waarde… Bij Van Geenen bent u aan het juiste adres.

Ook hier geldt dat elk gewenste finish behaalt kan worden, korrelgeslepen, hoogglans gepolijst en/of volgens een gevraagde Ruwheidswaarde (Ra-waarde). Warmgewalste platen – ook wel afgekort met 1D – wordt gekenmerkt door zijn dikke en taaie huid wat oneffenheden, putjes en beschadigingen bevat.

Voordat de gewenste finish behaalt kan worden is het van zeer belang om in de juiste werkvolgorde de oppervlakte te slijpen. Met onze geavanceerde machines in combinatie met onze kennis weten wij altijd de gewenste oppervlakte finish te behalen. Standaard worden platen in lengterichting geslepen. De voordelen van onze machines zijn dat de platen ook over dwars geslepen kunnen worden ongeacht de afmetingen en dikte van de plaat.

Machinaal Slijpen kunt u laten doen door Van Geenen.

Afb. 2 Machinaal Slijpen kunt u laten doen door Van Geenen.

Kokers, Strippen & Snijdelen

Voor het machinaal slijpen van strippen, kokers en snijdelen beschikken wij over diverse geavanceerde slijpmachines. Ook hier geldt dat elk gewenste finish behaalt kan worden, zowel op Korrel slijpen als op een Ruwheidswaarde.

Hoogglans polijsten

Voor het machinaal polijsten van platen kunt u ook bij Van Geenen terecht. Of het nu gaat om RVS, Aluminium, Koper of Messing, wij hebben de kwaliteiten in huis voor het machinaal polijsten. Met ons professionele team en uitgebreid machinepark kunnen we als geen ander een perfecte hoogglans platen polijsten.

Hoogglans gepolijste platen – ook wel Spiegelplaat genoemd – kunnen in verschillende kwaliteiten worden gepolijst. Wij kunnen polijsten tot Mirror 8 wat gelijk staat aan een hoogwaardig perfecte hoogglans spiegelplaat wat onder ander wordt toegepast in de Superjacht en Semiconductor Industrie.

Voorbeeld van machinaal hoogglans gepolijste zuilen.

Afb. 3 Voorbeeld van machinaal hoogglans gepolijste zuilen.

Folien

Standaard worden alle platen, strippen, kokers en overige producten voorzien van folie ter bescherming tijdens het bewerken van het materiaal. Wilt u alleen het materiaal laten folien? Ook daar heeft Van Geenen de mogelijkheden voor.

Wij hebben voor alle producten en materialen een passende folie. Op deze manier worden uw producten veilig afgeleverd op locatie en geeft het bescherming tijdens het bewerken van het materiaal. Onze folie is uitermate geschikt om na het slijpen / polijsten om te gaan snijden. Onze foliemachine heeft de mogelijkheid om zowel enkel als dubbelzijdig te folien met een maximale afmeting van 14.000 x 2.0000 mm. Afwijkende afmetingen op aanvraag mogelijk.

Ook verzorgen wij het folien van platen ter bescherming van het eindproduct.

Afb. 4 Ook verzorgen wij het folien van platen ter bescherming van het eindproduct.

Deel deze informatie

Van Geenen legt een perfecte basis voor uw product

Bel: +31 (0) 548 – 54 37 93

Van Geenen - Slijpen & Polijsten