Timesavers 81 Serie – Levering en plaatsing machine, bedrijfsdocoumentaire en webinar!

Gepubliceerd op: 8 juni 2021, te Rijssen

Vid. 1 Filmpje documentaire Timesavers.

Met een levertijd van een jaar moesten we even geduld hebben, maar dit werd begin 2021 beloond. De Timesavers 81 serie werd geleverd en hiermee mochten we weer een prachtige slijpmachine toevoegen aan ons bedrijf. Niet alleen een capaciteitsuitbreiding maar ook een uitbreiding van de mogelijkheden. Want naast het op ruwheidswaarden of esthetische wensen slijpen, kunnen we met deze machine ook binnen zeer nauwkeurige maattoleranties werken, “verspanend” slijpen laten we maar zeggen.

Voordat de machine geleverd ging worden moesten we ons flink voorbereiden. Want inmiddels was de nieuwbouw gaande en was niet direct rekening gehouden met de nieuwe machine, die met een lengte van 30 meter niet bepaald een instapmodel te noemen is. De plannen kon weer op de schop en uiteindelijk besloten we tot een herindeling van een aantal machines. De Kuhlmeyer landbandslijpmachines kregen een plekje in de nieuwe hal, en de Demis Breedband slijpmachine schoof een aantal meter op. Hiermee was in de bestaande hal een plek vrijgekomen voor de nieuwe Timesavers.

van de bestaande machines die verzet werd om plaats te maken voor de nieuwe machine.

Afb. 1 van de bestaande machines die verzet werd om plaats te maken voor de nieuwe machine.

Er moest eerst een fundering geplaatst worden omdat de vloer niet stevig genoeg was voor de machine. Eerst natuurlijk de betonbekisting om vervolgens het beton in te kunnen storten.

Afb. 2 Er moest eerst een fundering geplaatst worden omdat de vloer niet stevig genoeg was voor de machine. Eerst natuurlijk de betonbekisting om vervolgens het beton in te kunnen storten.

Het beton heeft een tijd kunnen uitharden en toen kon de machine geplaatst worden, die in delen werd aangeleverd. Pultrum heeft ons goed geholpen om hem nauwkeurig op zijn plek te zetten.

Afb. 3 Het beton heeft een tijd kunnen uitharden en toen kon de machine geplaatst worden, die in delen werd aangeleverd. Pultrum heeft ons goed geholpen om hem nauwkeurig op zijn plek te zetten.

Sleutelen maar!

Afb. 4 Sleutelen maar!

Na een installatieperiode van ongeveer 2 weken konden we gaan testdraaien en ons de machine meester maken!

Afb. 5 Na een installatieperiode van ongeveer 2 weken konden we gaan testdraaien en ons de machine meester maken!

Inmiddels zijn we een aantal maanden onderweg met de machine en hebben we zelfs een webinar gegeven in samenwerking met Timesavers om de mogelijkheden bij (potentiele) klanten te introduceren. Het is voor ons geen probleem om hier zo open over te zijn. Als bedrijven in de markt zijn voor een eigen machine, kunnen ze op een prettige manier kennis maken met de mogelijkheden en met ons de ervaringen bespreken. Mocht het volume van de klant een eigen machine niet rechtvaardigen, de investering te hoog vinden, of liever niet in eigen beheer wil slijpen, dan zijn wij natuurlijk de oplossing. Zo houden we een intensieve, prettige samenwerking met Timesavers waarbij we elkaar proberen te versterken in kennis, om uiteindelijk de klant nog beter te kunnen bedienen.

Na een installatieperiode van ongeveer 2 weken konden we gaan testdraaien en ons de machine meester maken!

Afb. 6 Machine en slijpkennis wordt continue uitgewisseld door de specialisten van Timesavers en Van Geenen.

Vid. 2 1 Juni was het zover. Van Geenen laat (potentiele) klanten een online kijkje in de keuken nemen door een live Webinar te houden, georganiseerd door Timesavers. Middels dit filmpje kan de webinar teruggekeken worden.

Op de website van Timesavers is ook een reportage geschreven over Van Geenen. Klik hier om de rapportage te lezen

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken. Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail te naar: info@vangeenen.nl of bel ons op telefoonnummer: +31 (0) 548 – 543793.

Deel deze informatie

Van Geenen legt een perfecte basis voor uw product

Bel: +31 (0) 548 – 54 37 93

Van Geenen - Slijpen & Polijsten