Terugblik van juni – Vakmanschap en spiegelplaten

Gepubliceerd op: 4 juli 2022, te Rijssen

In deze rubriek blikken we iedere maand terug op de maand er voor. We lichten één van de hoogtepunten uit en gaan hier iets dieper op in. Een mooi project, een nieuwe machine of een speciale gebeurtenis; dit is de Terugblik van juni.

In de Terugblik van juni leggen we de focus op het polijsten. Hierbij kunt u denken aan het bekende grotere plaatwerk, maar bij Van Geenen wordt ook iedere dag de focus gelegd op kleiner materiaal.

Polijsten begint bij vakmanschap

Iedere dag polijsten we bij Van Geenen verschillende materialen, in diverse vormen en maten. Hiervoor hebben we de meest moderne, geautomatiseerde oplossingen in huis. In de loop der jaren zijn onze machines geoptimaliseerd en is het proces van het polijsten steeds verder bijgeschaafd. Anno 2022 zijn we in staat om de meest prachtige spiegelplaten te creëren.

Wat onze machines kunnen is echter gebaseerd op ervaring. Deze ervaring hebben we niet gehaald uit machinaal polijsten, maar uit het handmatig polijsten van halffabricaten en eindproducten. Het voordeel van handmatig polijsten is dat we veel wendbaarder zijn dan een machine. Materialen in een ‘afwijkende’ vorm kunnen lastig gepolijst worden door een machine, maar worden met de hand tot de mooiste spiegelplaten gemaakt. En dat gebeurt nog steeds dagelijks bij Van Geenen.

Gepolijst in juni

In juli kwamen meerdere kunstwerken voorbij. Onze handpolijsters brachten de mooiste creaties tot stand, van RVS tot kunststof. Hieronder vindt u een greep uit de producten die in juni door onze medewerkers zijn gepolijst.

Scharnier polijsten

Afb. 1 Scharnier polijsten

Profielen polijsten

Afb. 2 Profielen polijsten

Plaat polijsten

Afb. 3 Plaat polijsten

Onderdelen polijsten

Afb. 4 Onderdelen polijsten

Metaal polijsten

Afb. 5 Metaal polijsten

Hoeken polijsten

Afb. 6 Hoeken polijsten

Wilt u regelmatig updates zien van Van Geenen? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook en Instagram.

Deel deze terugblik

Van Geenen legt een perfecte basis voor uw product

Bel: +31 (0) 548 – 54 37 93

Van Geenen - Slijpen & Polijsten