Terugblik januari & februari – Trip naar Duitsland en nieuwe stagiair

Gepubliceerd op: 5 maart 2024, te Rijssen

In deze rubriek blikken we iedere twee maanden terug op de maanden er voor. We lichten één van de hoogtepunten uit en gaan hier iets dieper op in. Een mooi project, een nieuwe machine of een speciale gebeurtenis; dit is de Terugblik van januari en februari.

Stagiair Thimo

Het nieuwe jaar begon goed voor Thimo, die al lange tijd als oproepkracht werkzaam is in de cleanroom van Van Geenen. Hij heeft daar de nodige ervaring opgedaan, maar wilde toch graag verder kijken binnen de muren van ons bedrijf. Sinds januari loopt hij om die reden stage als allround slijper. Hij wordt daarin uiteraard bijgestaan door zijn ‘nieuwe’ collega’s. Mooi om te zien dat Thimo zich verder wil ontwikkelen bij Van Geenen. We wensen hem dan ook veel succes tijdens zijn stageperiode!

Stagiair Thimo

Afb. 1 Stagiair Thimo.

Bedrijfsbezoek in Duitsland

Goede productkennis is erg belangrijk als je het beste resultaat wil behalen. De uitnodiging voor een scholing bij Starcke, producent van hoogwaardig slijpmateriaal, werd dan ook direct aangenomen. Een aantal van onze Machine Operators reisde om die reden af naar het Duitse Melle, waar onder meer een rondleiding door het pand van Starcke op de planning stond. Het waren twee zeer interessante dagen!

Van Geenen bij Starcke

Afb. 2 Bedrijfsbezoek in Duitsland – Van Geenen bij Starcke.

Van Geenen bij Starcke

Afb. 3 Bedrijfsbezoek in Duitsland – Van Geenen bij Starcke.

Een makeover voor Neefje

Onze vakmensen werken iedere dag aan de mooiste projecten, maar af en toe komt er een wel heel bijzondere opdracht voorbij. Dit was er zo één! Voor een bekend attractiepark mochten wij de onderdelen van stoomlocomotief Neefje restaureren. Deze locomotief werd gebouwd in 1914, deed jarenlang dienst in het park en wordt tegenwoordig gebruikt als decoratie bij één van de stations. We zijn erg blij met het resultaat en hopen dat Neefje nog lang te bewonderen is!

Trein Neefje na restauratie.

Afb. 4 Een makeover voor Neefje.

Gepolijste biertap

Vaak delen we foto’s uit onze werkplaats, maar af en toe komen er ook foto’s binnen van hoe de door ons bewerkte producten terecht zijn gekomen. Onlangs ontvingen we foto’s van Kothman Oldenzaal, waarvoor we een prachtige biertap mochten polijsten in opdracht van VMB Metaalconstructies. Vol lasnaden en andere oneffenheden kwam het stuk RVS binnen en als prachtige tap ging het weer de deur uit. Dat is nog eens hoogwaardig bier tappen!

Polijsten biertap Kothman

Afb. 5 Gepolijste biertap.

Polijsten biertap Kothman

Afb. 6 Gepolijste biertap.

Wilt u regelmatig updates zien van Van Geenen? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook en Instagram.

Deel dit bericht

Van Geenen legt een perfecte basis voor uw product

Bel: +31 (0) 548 – 54 37 93

Van Geenen - Slijpen & Polijsten