Van Geenen opent nieuwe Cleanroom

Gepubliceerd op: 30 augustus 2024, te Rijssen

Bij Van Geenen zijn we verheugd om aan te kondigen dat we onze capaciteit hebben uitgebreid met een nieuwe cleanroom. Deze moderne faciliteit, met een oppervlakte van maar liefst 218 m² en een hoogte van 5 meter, voldoet aan de strenge ISO-klasse 7 normering. Met deze uitbreiding zijn we nog beter in staat om te voldoen aan de toenemende vraag naar hoogwaardige reinigings- en assemblagediensten in de hightech sector.

Meegroeien met de markt

De bouw van deze nieuwe cleanroom, uitgevoerd door ColPro B.V., was noodzakelijk om te kunnen inspelen op de groeiende behoefte van onze klanten. De vraag naar ruimte en de complexiteit van de projecten nemen toe, en met deze nieuwe cleanroom kunnen we aan die eisen voldoen. Patrick Borkent, manager Cleanroom bij Van Geenen, verwoordt het als volgt: “We zijn trots op het resultaat. Het is fantastisch om te zien hoe Van Geenen meebeweegt met de vraag uit de markt. We kunnen niet wachten om met deze nieuwe faciliteiten nóg verder te groeien en onze klanten nog beter van dienst te zijn.”

Onze nieuwe cleanroom is uitgerust met twee mobiele portaalkranen, elk met een capaciteit van 2 x 1 ton, wat ons in staat stelt om onderdelen tot 4 ton veilig te verplaatsen. Daarnaast is de cleanroom rechtstreeks verbonden met onze reinigingsruimte, waardoor het proces van reiniging naar verdere verwerking of assemblage naadloos verloopt.

Met deze uitbreiding beschikken we nu over meer dan 300 m² aan cleanroomfaciliteiten, verdeeld over de nieuwe en bestaande cleanrooms. Onze kleinere, al bestaande cleanroom blijft operationeel voor het behandelen van kleinere onderdelen en ultrasoon reinigen. Zo kunnen we flexibel inspelen op uiteenlopende klantbehoeften, van kleine, delicate onderdelen tot grote, zware componenten.

Bart van Geenen en Marcel Vreeling (ColPro).

Afb. 1 Bart van Geenen en Marcel Vreeling (ColPro).

ColPro legt laatste hand aan de sluis.

Afb. 2 ColPro legt laatste hand aan de sluis.

Assemblagewerkzaamheden

Naast reiniging en verpakking volgens grade 2 en 4, biedt de nieuwe cleanroom ook mogelijkheden voor assemblagewerkzaamheden. Bovendien is het mogelijk om de ruimte beschikbaar te stellen voor verhuur aan klanten die zelf behoefte hebben aan een gecontroleerde omgeving voor hun projecten.

Bij Van Geenen blijven we innoveren en investeren om voorop te blijven lopen in de markt. Met deze nieuwe faciliteit zijn we klaar voor de toekomst en blijven we onze klanten de kwaliteit en service bieden die ze van ons gewend zijn.

Patrick Borkent en Marcel Vreeling ColPro

Afb. 3 Patrick Borkent en Marcel Vreeling ColPro

Het Cleanroom team bij de officiële overdracht

Afb. 4 Het Cleanroom team bij de officiële overdracht.

De nieuwe Cleanroom van Van Geenen

Afb. 5 De nieuwe Cleanroom van Van Geenen.

Eerste actiebeelden uit de nieuwe Cleanroom

Afb. 6 Eerste actiebeelden uit de nieuwe Cleanroom.

Wilt u regelmatig updates zien van Van Geenen? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook en Instagram.

Deel dit bericht

Van Geenen legt een perfecte basis voor uw product

Bel: +31 (0) 548 – 54 37 93

Van Geenen - Slijpen & Polijsten