Superjacht Industrie Leuningen

//Superjacht Industrie Leuningen

Superjacht Industrie Leuningen

Project :
Diverse leuningen voor superjacht-industrie.
In de wereld van Superjachten gelden de meest hoogwaardige visuele wensen en eisen.

Vraag :
Lassen slijpen, gehele object fijn slijpen, daarna opwerken tot hoogst haalbare polijstkwaliteit, Mirror 8, ook wel Superjacht-kwaliteit genoemd.  Dit gaat, ondanks dat dit geen voorgeschreven specificatie was, gepaard met een erg lage ruwheidswaarde ( RA-waarde). Dit zorgt voor minimale vuilaanhechting.

Advies :
Om een optimale prijs/kwaliteit verhouding te bieden adviseert Van Geenen de basismaterialen zoals de ronde buizen en buisbochtjes machinaal voor te slijpen en polijsten. Hiermee ontdoe je alvast oneffenheden, putjes en porositeit. Als dit voor het samenstellen en lassen gebeurd, kan dit machinaal gebeuren en bespaard men al een behoorlijk aantal uren aan handmatig polijsten. Van Geenen plakt de materialen dan goed af met beschermfolie zodat bij het samenstellen het minimaal tot niet beschadigd. Na het samenstellen moeten de lasjes geslepen en gepolijst worden, daarna wordt de leuning in zijn geheel goed nagelopen om de perfecte leuning terug te sturen naar de klant.

In deze situatie kwamen we pas in een later stadium in contact met de klant, de leuningen waren reeds samengesteld. De buizen waren weliswaar voorgeslepen, maar met een behoorlijk groffe korrel. Voordat er gepolijst kan worden, moet het materiaal eerst zeer fijn geslepen worden.
Dit is nu allemaal door middel van handmatig slijpen gebeurd. Dit had geresulteerd in minder bewerkingsuren, indien dit machinaal vooraf had gebeurd, en uiteindelijk dus qua kosten interessanter voor de klant.  Advies is dan ook om Van Geenen reeds in de ontwerpfase  te betrekken in het project. Van Geenen denkt vrijblijvend mee in de optimale bewerkingsroute en biedt hier graag een passende offerte.

Specificaties :

Categorie : Handmatig slijpen en polijsten
Branche : Scheepsvaart & Jachtbouw industrie
Klant : Hoogwaardige interieurbouwer met specialisme in Superjachtbouw
Materiaal : RVS316L / 1.4401,  met name buis 48,26 x 2,77mm

Finish 
Visueel : Hoogglans gepolijst Mirror 8
Technisch : Ruwheidswaarde / Ra-waarde  + RA 0,02

before:

Superjacht Industrie Leuningen

after:

Superjacht Industrie Leuningen