Platen Hoogglans Polijsten

Project :
Gebouw O te Antwerpen  –  Gevelbekleding / Architectuur
Hoogglans gepolijste kolommen.

Vraag :
Voor de Universiteit van Antwerpen werd een nieuw onderzoeksgebouw gerealiseerd, Gebouw O genaamd. Naast de opvallende gevel waar een foto van studenten en docenten in de gouden aluminium gevelplaten geponst werd, werd er onder de gevelbeplating en in het gebouw hoogglans gepolijste kolommen geplaatst. Voor de hoogglans gepolijste kolommen werd Van Geenen gevraagd.

Advies :
De kolommen worden uit RVS platen vervaardigd. Om erg veel tijd en geld te besparen dienen deze platen eerst in vlakke toestand, machinaal gepolijst te worden, dit betrof totaal 320m2

Advies was om de kolommen uit zo optimaal en groot mogelijke plaatafmetingen te vervaardigden, om zo min mogelijk te hoeven samenstellen en dus bewerkingssporen te voorkomen.
Van Geenen kon hier goed op anticiperen door het machinepark waarover het beschikt, die geen beperkingen kent aangaande de afmetingen.

Na het polijsten worden de platen door Van Geenen gereinigd en voorzien van beschermfolie.

De verwerker van de platen, die de platen in de juiste vorm heeft gezet,  diende dit voorzichtig uit te voeren. Dit is gebeurd, en kolommen konden zonder verdere nabewerking geplaatst worden.

Specificaties :

Categorie:  Machinaal polijsten
Branche: Architectuur
Materiaal: RVS304L / 1.4301

Visueel: Hoogglans gepolijst
Technisch: Ruwheidswaarde / Ra-waarde + RA 0,05 µm

EnglishGermanDutch